Helse
Helsekost
Slanking
Trening
Mosjon
Oppskrifter
Webshop
 
Forsiden
Pekere
Legg til favoritter

Bli kvitt stress med C-vitaminer
;

Nye undersøkelser tyder på at C-vitamin er det nye middelet mot stress. Det hindrer nemlig stresshormonene i å bryte ut.

Ser du for deg enda en stressende dag på jobben? Ta et ekstra glass appelsinjuice før du styrter av gårde til kontoret. Forskere har nå funnet tegn på at c-vitamin gjør kroppen bedre i stand til å takle stress.
I en større undersøkelse fikk forsøksdyr store doser c-vitamin, og resultatet viste at dyrene skilte ut langt mindre stresshormoner enn før. C-vitamin er allerede kjent for å kunne styrke kroppens naturlige immunforsvar. Forskerne mener at når immunforsvaret økes under stress, er man også bedre rustet til å takle sykdommer. Selv om forsket er foretatt på dyr, kan resultatene likevel overføres til mennesker. Andre undersøkelser viser nemlig at for eksempel maratonløpere som får C-vitamin, har en lavere forekomst av infeksjoner i øvre del av lungene enn dem som unngå C-vitamin. Videre mener flere forskere at den anbefalte dagsdosen på 60 mg C-vitamin for voksne er langt under vårt egentlige behov. De foreslår at dosen økes til 200 mg.Mest populære artikler:

Tips om mat og mosjon
Pilatesmetoden
Ja, Nei mat?
Forbrenn kalorier lett
Veien mot en flat mage
 
Helseguiden.com 2008
Kontakt Oss | Privacy Policy