Helse
Helsekost
Slanking
Trening
Mosjon
Oppskrifter
Webshop
 
Forsiden
Pekere
Legg til favoritter

Fakta og myter

Det skrives mye i ukeblader, aviser og på internett om trening og kosthold. Det er derfor ikke alltid like lett å vite hva som er riktig eller galt. Her gir vi deg noen gode råd.


Tren før frokost. Når du står opp om morgenen er det beste du kan gjøre å ta deg en treningsøkt. Husk å ta deg en liten matbit rett før treningen. Mange mener at kaffe øker forbrenningen, dette er feil. Kaffe er vanndrivende og ikke bra for kroppen i treningssammenheng. Drikk heller rikelig med vann. Trening gir resultater, uavhengig av hvor ofte du trener. Det er ikke kun de som trener 3 ganger i uken eller mer som merker forskjell.
To ganger i uken er bedre enn 1 gang, og en gang er bedre enn ingen treninger. Hvis du ønsker å komme i bedre form må du øke intensiteten, lengden på treningsøkten eller antall treningsøkter. Husk å varierer mellom kondisjonstrening og styrketrening. Å gå en tur kan være like effektivt som å jogge.

Du vil forbrenne like mange kalorier når du går som du jogger. Men du må huske at du bruker mye lenger tid på å gå samme distansen som å jogge. Dessuten så trener du muskulaturen, lungene og hjertet bedre når du jogger. Fordelen med å gå er at slitasjen på kroppen er mye lavere enn ved jogging. Genene dine er med på å bestemme din kroppsform. Men det er du som styrer det meste av din egen kroppsform. Kosthold og trening er verktøyet du skal bruke for å forme kroppen slik du vil ha den.

Det er ikke bare menn som kan drive med styrketrening. Styrketrening er bra når en ønsker å gå ned i vekt, fordi den gir økt forbrenning, og gjør det lettere å holde vekten stabil. Du minimerer risikoen for beinskjørhet og du forebygger mange belastningsskader. Kondisjonstrening kan gi god effekt selv om du ikke er utslitt etter treningen. Når du trener kondisjon bruker du de store muskelgruppene, hjertet og lunger og forbrenner kalorier. Dette gir en god helseeffekt.

Livsstilen ligger ikke i genene, men det er riktig at man "arver" vaner fra familien sin. Inaktive foreldre gir inaktive barn, men desto viktigere er det å bryte det dårlige mønsteret. Arv er ikke en unnskyldning for å opprettholde en inaktiv livsstil. Gleden over å bruke kroppen og å være aktiv kan trenes opp. Husk at aktive foreldre gir aktive barn. Tøying er viktig for å opprettholde god bevegelighet, noe som bidrar til at alle bevegelser blir lettere og at det blir enklere å lære seg nye bevegelser.

Tøying påvirker ikke stølhet etter styrketrening eller restitusjonstiden.Mest populære artikler:

Tips om mat og mosjon
Pilatesmetoden
Ja, Nei mat?
Forbrenn kalorier lett
Veien mot en flat mage
 
Helseguiden.com 2008
Kontakt Oss | Privacy Policy