Helse
Helsekost
Slanking
Trening
Mosjon
Oppskrifter
Webshop
 
Forsiden
Pekere
Legg til favoritter

Finn frem skiene

Skigåing er veldig bra trening for hele kroppen. Ingen annen treningsform kan skilte med så høy forbrenning som skigåing kan.


Langrenn en allsidig aktivitet og er en av de mest effektive treningsformene som finnes. Det er en fin og effektiv treningsmåte fordi du aktiviserer alle musklene i hele kroppen.
Du trener kondisjon, i tillegg til at du blir sterkere i musklene. Å trimme med langrennsski gir deg også god balansetrening og bedre motorikk. Langrenn er dessuten skånsom både mot rygg, hofter, og man pådrar seg derfor sjelden belastningsskader.

Ikke gir langrennsturer deg bare godt treningsutbytte, men det å være/trene ute i naturen gir deg også ekstra påfyll og energi mentalt. Å være ute i naturen gir både frisk luft og gode naturopplevelser.
Er dere flere som ønsker ut på ski kan det være enda lettere å motivere seg til å dra på ski. Eller hva med å samle hele familien til en koselig skitur i naturen med termos og matpakke?

Dette er ikke en aktivitet som kun kan gjøres om vinteren. Skulle det være dårlige snøforhold der du bor kan alternativet være å gå på rulleski eller stavgang. Ved å ta lange steg, bruker du mange av de samme muskelgruppene som du bruker når du går langrenn.

Viktige prinsipper for å gå effektivt på ski:
Lær deg å smøre skiene riktig etter forholdene
Riktig lengde på stavene er meget viktig
Gli så lenge som mulig på hver ski, før vekten over på gliskien
Len deg fremover - da får du bedre fremdrift
Fest blikket opp og frem
La overkroppen følge med gjennom stavtaket
Alle bevegelser skal skje i fartsretningen, ikke overdrevent til sidene og ikke overdrevent opp og ned
Jobb med jevn rytme, øv på rytmeskift.Mest populære artikler:

Tips om mat og mosjon
Pilatesmetoden
Ja, Nei mat?
Forbrenn kalorier lett
Veien mot en flat mage
 
Helseguiden.com 2008
Kontakt Oss | Privacy Policy