Helse
Helsekost
Slanking
Trening
Mosjon
Oppskrifter
Webshop
 
Forsiden
Pekere
Legg til favoritter

HVORDAN BLI STERK I BENK

Du får sikkert spørsmålet titt og ofte: "Hvor mye tar du i benk?" Det er mange som er opptatt av styrken i benkpress og man måler seg gjerne med andre i forhold til antall kilo. Hvordan blir man sterk i benkpress?
Vi har løsningen!


1. Skaff deg et solid styrkeløftbelte. Ett stramt belte er med på og øke buktrykket som igjen gjør at du kan yte mer kraft, dvs løfte tyngre.

2. Trekk maksimalt med luft og hold den til tyngste delen av løftet er avsluttet, dvs. stanga er nesten oppe igjen.

3. Press skulderbladene sammen og brystet opp. Dette gjør at du får en gunstigere vinkel i forhold til utspring og feste på brystmuskelen. I tillegg blir det en kortere distanse å løfte.

4. Plasser stanga på riktig plass i hånda, dvs. lengst mulig ned på håndbaken fordi du da får bedre utnyttet triceps, som er svært viktig i benkpress.

5. Senk stanga på undersiden av brystmusklene fordi det gir kort løftevei. Dette forutsetter at du har ett godt "spenn".

6. Tren med ordentlig teknikk, dvs. at du unngår og sprette stanga, løfte ræva etc.

7. Tren støtte muskulaturen skikkelig. Det er Triceps-Skuldre-Rygg. Spesielt sterke triceps er ett "must" for å bli skikkelig "rå" i benkpress.

8. Alle benkpress-spesialister trener benk minst 2(ofte 3) ganger pr. uke. Feks en tung, en medium og en lett økt. På den lette økta så fokuseres teknikk, eksplosivitet etc. og man tar seg ikke helt ut.

9. Tilpass treningen din. Dvs. at når du spesialiserer deg så må noe annet nedprioriteres slik at du ikke overtrener deg.Mest populære artikler:

Tips om mat og mosjon
Pilatesmetoden
Ja, Nei mat?
Forbrenn kalorier lett
Veien mot en flat mage
 
Helseguiden.com 2008
Kontakt Oss | Privacy Policy