Helse
Helsekost
Slanking
Trening
Mosjon
Oppskrifter
Webshop
 
Forsiden
Pekere
Legg til favoritter

TRENING AV MAGE

Det er vel ingen tvil om at det er populært med veltrente muskuløse kropper nå for tiden.


Hvordan få frem de flotte magerutene?
Mange ønsker seg "six-packen", men mange vet rett og slett ikke hvordan de skal få den! Noen tar 500 sit- ups hver dag, noen tar noen få sett et par ganger i uken. Hva skal man egentlig gjøre, og hvordan får man frem en veltrent mage?
Indirekte trening av magen
Noen trener aldri magen direkte, men magemuskulaturen deres vokser allikevel. Magen blir indirekte trent gjennom for eksempel knebøy, noen konkurrerende byggere hevder å ikke ha trent mage direkte på flere år, allikevel kan de stille i konkurranser med kanskje noen av verdens kraftigste magemuskler!

Lett dag - tung dag
Noen kjører mageøvelser to ganger i uken. Hvis vi tar utgangspunkt i at disse to dagene er Mandag og Fredag, så kan de for eksempel. gjøre det slik: Mandag: 4x10 tunge repetisjoner
Fredag: 4x 15-20 lette repetisjoner
Magen får da hvile lengst etter den tunge økten, og etter den lette økten får den hvile over helgen.

Etter hver trening
Noen trener magen med noen få sett etter hver trening, om de trener 3-4 ganger i uken, så er det så mange ganger man trener magen da.

Siden av magen (Obliques)
Selve "six- packen" er magerutene til Rectus Abdominis, men det er også en fordel å ha veltrente muskler på siden av magen også, da ser det mye bedre ut! For å trene siden av magen kan man ta for eksempel. hantel sidebøyning, i utgangspunktet skal man gjøre denne øvelsen med to hantler, personlig foretrekker jeg å gjøre det med en, så tar jeg en side av gangen. Man kan trene disse musklene etter mageprogrammet, om du kjører eksempelet mitt med en tung dag, og en lett dag, så gjør du det samme repetisjon og sett antallet på Obliques, som du gjør når du trener Rectus Abdominis.

Varianter
Man kan gjøre ulike typer sit- ups. For eksempel kan man ta sit- ups med stopp, da har man for eksempel. et stopp på 5sekunder på toppen, før man senker kroppen. Neste sit-up følger rett etterpå, og også på denne tar man et stopp på 5sekunder. Så fortsetter man å gjøre dette så mange ganger det er ønskelig.

Man kan også utføre sit- ups med beina i luften, det gir større belastning på magen.

Kosthold
Kostholdet er like viktig for treningen for en person som ønsker å få mer muskelmasse. Jeg skal ikke gå igjennom hva dere skal spise i denne artikkelen, det kan dere lese om mange steder på nettet, søk, og dere vil få mange treff
Overtrening
Noen har missforstått når det kommer til overtrening av magen. De tror at magen ikke kan bli overtrent, men det kan den, magemuskulaturen er en muskel, på lik linje med andre muskler. Men for noen skal det kanskje mer til for å overtrene den, men man kan ikke si hvor mye kan trene før den blir overtrent. Ingen kan fortelle oss hvor mye musklene våre tåler, men det er i hvert fall sikkert at alle muskler kan bli overtrent, så ikke overdriv treningen.

Fett %
For å få fram magerutene må man ikke ha for høy fettprosent. Noen har synlige mageruter kun fordi de har lav fettprosent, men nesten ikke muskler. Noen har mye kraftigere magemuskler, men for høy fettprosent til at det er synlig. Det optimale for å vise fram magerutene er selvsagt lav fett % og kraftig magemuskulatur.

For å få kraftigere magemuskler kan man "bulke. Så etter en tid med bulk, kan man "deffe. Forhåpentligvis vil musklene dine være kraftigere da, det er hele poenget med vektøkningen.

Progresjon
Som alle andre muskler, må også magemusklene få noe mer å bry seg på. Man kan ikke trene biceps med samme belastningen hver eneste trening, og forvente resultater, det samme gjelder for magen. Man må øke belastningen, hver trening om du klarer det! Sit- ups kan utføres med vektskiver, eller hantler(manualer), på brystet, eller bak hodet. Øk belastningen etter hvert, slik at du blir sterkere. Om vektskivene blir for store, så kan du legge flere små over hverandre.

Ved å ta Cabel- Chrunches( sit- ups etter kabel, se øvelsesoversikt), vil man lett kunne øke belastningen uten problemer, det er bare å flytte pinnen lengre ned, slik at du drar mer vekt.

Man kan også ta sit-ups i skråbenk, da vil det bli mye tyngre ettersom tyngdekraften vil dra mer på oss, enn ved vanlige sit-ups.

Så ikke glem progresjon, økt motstand fører til økt muskelmasse og styrke!

Mageruter/ magemuskler
Bare for å klarne opp i et tema, så er det forskjell på mageruter og magemuskler. Noen sier at de har 6 magemuskler, men det er feil! Rectus Abdominis er EN muskel, men noen har flere mageruter. Om man har 4 ruter, eller 8, er det mye som tyder på er genetisk bestemt. Men å trene magen kan få fram flere ruter som er mindre. Arnold Schwarzenegger hadde kun 4 skikkelige mageruter.


kilde:treningsforum.no


Mest populære artikler:

Tips om mat og mosjon
Pilatesmetoden
Ja, Nei mat?
Forbrenn kalorier lett
Veien mot en flat mage
 
Helseguiden.com 2008
Kontakt Oss | Privacy Policy