Helse
Helsekost
Slanking
Trening
Mosjon
Oppskrifter
Webshop
 
Forsiden
Pekere
Legg til favoritter

TRENING PÅ EGENHÅND

Det finnes et stort antall øvelser som alle kan utføres på egen hånd og uten noen hjelpemidler. Man trenger ikke å ha redskap eller maskiner for å bedre muskeltreingFor å få ekstra sterke magemuskler holder det med enkle situps. Ligg på ryggen med bøyde bein og dra hode opp mot beina. Husk på at det er magemusklene som skal arbeide. Hold haken mot brystet.


For å få sterke muskler i brystet og armene kan det holde med "stående armhevinger". Stå med håndflatene mot en vegg. Ryggen skal være rak og føttene skal plasseres ganske langt i fra veggen. Bøy deg mot veggen og tilbake. Ta 10 til 30 reps og man øker sakte muskelmassen.


Muskeltreninge med en strikk eller en slange
En annen form for trening som kan bedrives hjemme. Denne metoden med strikk er både rolig og skånsom mot muskulaturen. Strikken kan man få kjøpt i flere sportsbutikker.


For å trene opp musklene rundt skulderen kan man feste strikken i en dør. Man står med armen utovervridd så mye som mulig fra kroppen. Armbøyen er 90 grader og ligger inntil kroppen. Øvingene gjennomføres ved at man rotrer inn underarmen mot magen og ut igjen uten å flytte armbøyen fra kroppen.

Styrketrening i maskiner eller apparater
Det man kanskje oftest tenker på når man snakker om styrketrening i maskin og/eller apparattrening. Dels kan man kjøpe et eget hjemmegym eller gå på et av de mange studioene rundt om i landet.
Bildet viser den øvelsen man kan anvende seg av for å få en sterke brystmuskulatur, armstrekkeren,
Når man gjennomfører denne øvelsen er det viktig at man ligger stabilt. Aksler og skuldre dras tilbake og føttene skal være brede og stabile

Treningen gjennomføres ved at man tar tak i stangen 10 cm utenfor akslene. Deretter senker man stangen sakte og konsentrert. Når stangen så vidt "toucher" brystet rett over brystvortene stanser man og beveger stangen opp igjen.

Mest populære artikler:

Tips om mat og mosjon
Pilatesmetoden
Ja, Nei mat?
Forbrenn kalorier lett
Veien mot en flat mage
 
Helseguiden.com 2008
Kontakt Oss | Privacy Policy