Helse
Helsekost
Slanking
Trening
Mosjon
Oppskrifter
Webshop
 
Forsiden
Pekere
Legg til favoritter

VÆSKEBALANSEN

De fleste er kjent med at et rikelig inntak av væske er nødvendig for at kroppens ulike prosesser skal fungere best mulig.

Når væskenivået er lavt øker nedbrytingen av proteinene (Som er musklenes byggesteiner) og proeinsyntesen hemmes.

For å begrense denne nedbrytingen kan man gjøre flere tiltak:

· Generelt sett så bør man passe på å redusere det oksidative stresset ved å ha ett balansert kosthold med nok kalorier, antioksidanter, vitaminer og mineraler.  

I forkant av treningen så må du spise et måltid som er rikt på karbohydrater og proteiner. Dette stimulerer utskillelsen av insulin og innlagring av glykogen, og øker dermed væskeinnhold i cellene.

Ved et jevn vanninntak så regulerer kroppen utskillelsen av væske i forhold til inntaket. Ved å øke inntaket av vann vesentlig, rett før trening, kan man få ett midlertidig forhøyet væskeinnhold i cellene under trening. Dette gjøres ved å innta 1-2 liter vann siste halvtimen før trening. 

I tillegg finnes det selvsagt en del kosttilskudd som også vil stimulere til ytterligere væskemengde i cellene. Dette er tilskudd som kreatin, glutamin og taurin bl.a.

I etterkant av treningen så gjelder det selvsagt og få i seg mye næring og væske for å fortsette og begrense de nedbrytende effektene av treningen.


Mest populære artikler:

Tips om mat og mosjon
Pilatesmetoden
Ja, Nei mat?
Forbrenn kalorier lett
Veien mot en flat mage
 
Helseguiden.com 2008
Kontakt Oss | Privacy Policy